13.11.12

Som milions!

 

Quan vaig començar a compartir amb el meu entorn, a través de diferents vies (correus, trucades, missatges al facebook, tweets, missatges al linkedin,…) que tenia càncer, va passar una cosa (suposo que habitual) però que em va sorprendre.

I és adonar-te que tots coneixem persones, mes o menys directes (familiars, amics, coneguts,…) que han tingut càncer o que estan lluitant contra ell.

Però, sobretot, saber, llavors, que moltes de les persones que coneixes tú, directament, també ho estan patint. Persones que porten anys amb quimioteràpia, veïns que t’expliquen que també han passat per aquest procés, amics que et parlen dels seus familiars directes, coneguts que, ves per on, també estan inmersos en la lluita.

I és per això que quan comento que la meva història és una d’entre milions és per què són conscient de que aquesta és una malaltia molt mes estesa del que ens arribem a imaginar.

L’altra dia llegia en una mitjà de comunicació que en un any es diagnostica el càncer a 35.000 persones a Catalunya .

Jo en sóc una, del 2012.

I, sobretot, la nota més positiva és que el 50% dels càncers de la població masculina i el 60% en el cas de les dones, s’estan curant.

L’article acabava esmentant que un 4% de la població a Catalunya (350,000) ha superat aquesta dolència.

La meva és una de les moltes històries. Històries de milers i milers, milions i milions, de persones que han lluitat, lluitem i lluitarem contra el càncer.

#CanyaAlCancer