26.1.13

La lluita d’Abidal

Seguint amb els testimonials de persones que han lluitat o ho estan fent, contra el càncer, volia aprofitar per a compartir l’experiència d’Abidal i qye vam tenir ocasió de seguir per televisió, ara fa unes setmanes.

En aquell programa especial, Abidal parla del procés que ha viscut amb la malaltia que li va comportar una operació de trasplantament de fetge i el període de recuperació posterior.

El jugador defineix la seva recuperació com una cursa en què ha anat superant tots els obstacles que li han anat sortint al pas i destaca que la seva fe i les seves creences l'han ajudat a sortir-se'n.

image

Abidal va reviure les millors imatges de la recuperació, sobretot, les de l'"stage" que va fer a la Vall d'Aran i va fer, també, un repàs d'alguns dels moments més emocionants que ha viscut des que el van operar d'un tumor al fetge el març del 2011: la nit màgica del Camp Nou, quan el Barça va eliminar el Reial Madrid en les semifinals de la Champions; la nit de Wembley, on va ser el primer d'aixecar la Copa; el dia que els aficionats del Barça el van homenatjar, a través dels videomarcadors del Camp Nou; o el dia que va tornar a entrenar-se amb la pilota, després del trasplantament.

Aquesta és una història de superació personal que ha servit per animar i donar força a tots els seus companys del vestidor, la seva altra família, com els defineix ell mateix. I remarca que el suport dels jugadors li ha arribat amb detalls que ha valorat molt, com el fet de passejar la Copa del Rei que el Barça va guanyar al mes de maig passat amb la seva samarreta, la número 22.

Podeu veure el video, a través del servei de TV3alacarta: http://www.tv3.cat/videos/4397311/La-gran-marato-dAbidal