12.5.13

L’home de la màscara

Segurament que molts recordeu la pel·lícula que portava per títol un de similar al d’aquest post, oi?

Si us pica la curiositat per la història de la pel·lícula…. link

Bé, però en tot cas, l’objectiu del post no era parlar de la pel.lícula, sinó  de la meva experiència amb les sessions de radioteràpia.

I compartir la meva màscara. La que em va acompanyar durant les 33 sessions diàries del meu tractament de lluita contra el càncer.

20130302_141308 20130302_141314

Me la vaig emportar, de record, el darrer dia de tractament, l’1 de març de 2013. Ja no la tinc, però vaig fer-hi unes fotos abans de llançar-la.

La seva utilitat suposo que és força clara, però per si voleu algun detall mes al respecte, comentar-vos que serveix per immobilitzar el cap i les espatlles del pacient, per assegurar que no es mou durant l’estona de la radiació i així, garantir que cada dia es radia la mateixa zona.

Una mica claustrofòbic, tot sigui dit.

I si teniu interés per saber mes sobre la radioteràpia, us proposo aquests enllaços:

Algun dia, ja parlaré dels efectes secundaris de la ràdio. Els temporals (i segurament més durs, ja que són durant el tractament) i els permanents, com per exemple, la destrucció del folícul pilòs de la zona radiada, el que en el meu cas, m’ha suposat una ‘depilació total i per sempre’ de bona part de la barba.

Llàstima que només sigui d’una part.

Però bé, un ‘record’ mes de la meva lluita contra el càncer.

#CanyaAlCancer