30.8.13

“Després” del càncer

Ja fa sis mesos (març de 2013) que vaig acabar el tractamen de lluita contra el càncer (operacions quirúrgiques, ràdio i químio) i, de fet, ja porto 2 controls periòdics que han sortit ‘negatius’. És a dir, de moment, controlat.

En tinc encara per 5 anys per a què em donin l’alta i, com jo dic, un càncer és com els diamants, per a tota la vida.

Acabar el tractament no vol dir acabar amb les visites, proves,… En el meu cas, per exemple, les proves de seguiment (anàlisi de sang i TC/RM) suposen, a mes, visitesde seguiment i control amb el cirurgià, amb la radioterapèuta i l’oncòleg.

D’altra banda i degut a les conseqüències del tractament, en el meu cas, la paràl.lisi facial, també estic en tractament amb una osteòpata/fisioterapeuta i amb una altra doctora per temes mes lligats a alimentació,…

Segueixo per tant, amb els meus amics, els metges i professionals sanitaris.

I ho comento per què l’altra dia vaig trobar un recurs molt interessant, publicat per la Generalitat de Catalunya, on hi ha tot un seguit d’informacions i recomanacions sobre el procés post-càncer, '”Després del càncer” (http://www20.gencat.cat/portal/site/cancer/menuitem.a5cf7e9a564be5ad994fec60b0c0e1a0/?vgnextoid=899e13a323b73210VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=899e13a323b73210VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default)

image

És del tot recomenable, ja que tracta temes com per exemple, el seguiment i les proves i recomanacions d’alimentació i salut, però també els canvis físics associats al tractament.

En el meu cas s’aplicaria la part de “Cicatrius o pèrdua d’alguna part del cos”.

I proposa recomenacions per aspectes tant importants com “Les relacions socials i el treball” o “Les emocions”

Coneixeu recursos similars?

#CanyaAlCancer