8.11.13

Som al novembre, toca deixar-se bigoti

Un any mes, i ja en són nou, el moviment 'Movember' (http://es.movember.com/) es deixa notar entre la població masculina, arreu del món.

Aquest moviment, sorgit a Melbourne (Austràlia) el 2003 i present ja en 21 països, busca recaptar fons i conscienciar sobre la importància del diagnòstic i la detecció precoç de les malalties que afecten els homes, com el càncer de pròstata i testicular.

Movember, que se celebra durant un mes a l'any a tot el món de forma simultània, està present des dels Estats Units, Noruega, Sud-àfrica, Alemanya o Singapur, fins a Canadà, Dinamarca, República Txeca o Hong Kong.

Nou anys després, Movember (anglicisme que sorgeix de combinar les paraules november, pel mes de novembre, i Moustache, per bigoti) és un fenomen global, la meta és sensibilitzar l'opinió pública sobre la salut masculina en general, i sobre el càncer de pròstata i de testicles en particular.

Per a això, Movember convida a tots els homes, recolzats per les dones amb les que comparteixen la seva vida, deixen créixer bigotis cridaners durant un mes per cridar l'atenció dels que l'envolten i, d'aquesta manera, propiciar la conversa pública i privada sobre una malaltia que es detecta cada any a 18.870 homes només a Espanya, fet que suposa cinquanta casos diaris.

Varies notícies relacionados per si us voleu informar una mica més sobre el moviment:

PD: Gràcies a Lluís Solanes per recordar-m'ho